0
Doorgaan naar inhoud
ooja - For a cup of happy coziness
ooja - For a cup of happy coziness
Lokale koffiebranderij
Koffiebar
Webshop
Workshops
Over ons
Ons verhaal
Wie zijn we
Lokale koffiebranderij
Wistjedatjes
B2B
|
NL
FR
EN
ooja - For a cup of happy coziness
ooja - For a cup of happy coziness
Lokale koffiebranderij
Koffiebar
Webshop
Workshops
Over ons
Ons verhaal
Wie zijn we
Lokale koffiebranderij
Wistjedatjes
B2B
|
NL
FR
EN
Lokale koffiebranderij
Koffiebar
Webshop
Workshops
Map: Over ons
Terug
Ons verhaal
Wie zijn we
Lokale koffiebranderij
Wistjedatjes
B2B
Map: |
Terug
NL
FR
EN
Webshop India Monsooned
India.png Afbeelding 1 van 2
India.png
ooja-koffie-origine-india01.jpg Afbeelding 2 van 2
ooja-koffie-origine-india01.jpg
India.png
ooja-koffie-origine-india01.jpg

India Monsooned

€ 7,95

MONSOONED MALABAR AA

Rainforest Alliance

Specialty Koffie. Traag en licht gebrand. Geschikt voor espresso.
Smaak: krachtige zoete koffie met tonen van noot.

Aantal:
Toevoegen aan winkelwagentje

MONSOONED MALABAR AA

Rainforest Alliance

Specialty Koffie. Traag en licht gebrand. Geschikt voor espresso.
Smaak: krachtige zoete koffie met tonen van noot.

MONSOONED MALABAR AA

Rainforest Alliance

Specialty Koffie. Traag en licht gebrand. Geschikt voor espresso.
Smaak: krachtige zoete koffie met tonen van noot.

Monsooned Malabar is een unieke koffie, die alleen in India wordt geproduceerd. Zijn naam verwijst naar de verwerkingswijze en is afgeleid van de blootstelling aan de moessonwinden van de Malabarkust. Ontdek de heerlijke kruidige smaaktonen, houtachtig aroma, zware body en caramelachtige afdronk. Een zeer bijzondere koffie!

ORIGIN: India

REGION: South Indian States

GROWING ALTITUDE: 800 - 1600 m.

PROCESSING: Unwashed

ROAST PROFILE: Medium

In de 18e eeuw werden de bonen vanuit het zuiden van India via houten zeilschepen vervoerd naar Europa. Tijdens deze reis werden de bonen blootgesteld aan moessonregen- en wind. De bonen kregen hierdoor hun karakteristieke smaak. Om dit proces na te bootsen worden de bonen nu in goed geventileerde warenhuizen blootgesteld aan de tropische moessoninvloeden aan de Malabar kust. De ongewassen koffiebonen worden uitgespreid op de vloer van het open pakhuis en van tijd tot tijd aangeharkt om zo te worden blootgesteld aan de vochtigheid. Daarna wordt de koffie los verpakt in jutezakken en in rijen gestapeld met voldoende tussenruimte, zodat de moessonwinden voortdurend en gelijkmatig door de rijen gestapelde koffiezakken kunnen waaien. Na zes tot zeven weken verandert de kleur van de koffie in goudgeel en wordt hij geacht volledig "monsooned" te zijn geweest, waardoor de koffie zijn karakteristieke smaak krijgt. De koffie wordt met de hand geplukt.

Learn more
Untitled 4.png


© 2021 Antom

Ooja Nijverheidsstraat 69a - 9890 Dikkelvenne
Open van woensdag tot en met zaterdag
hello@ooja.be

Tom: 0477 544 814 | Annelies: 0477 783 185
rekeningnummer: BE 54 7360 4766 9197

terms & conditions  | cookie policy

verzending & retour