Kokosbloesemsuiker

Als hoogwaardig alternatief voor gewone suiker, bevatten onze 2 Vegan sticks kokosbloesemsuiker.
Kokosbloesemsuiker (GI 35) heeft een lagere glycemische index dan gewone suiker (GI 70), wat beter is voor de bloedsuikerspiegel. De koolhydraten worden langzaam afgebroken, waardoor de glucose geleidelijk aan het bloed wordt afgeven. Kokosbloesemsuiker is ongeraffineerd. Deze suiker is dus niet bewerkt. Hierdoor blijven alle gezonde vitamines, mineralen en vezels behouden.

Zoals de naam al zegt komt deze kokossuiker van de nectar van de biologische kokosbloesem. Kokosnectarsap is aromatisch en lekker zoet.

Met veel respect zorgen de boeren dat er geen kokosnoten en bomen verloren gaan. De boeren tappen de nectar af van de kokosbloesem, vangen de nectar op in een emmertje, de nectar wordt boven een houtvuur ingedikt tot een karamelachtige substantie, vervolgens wordt het in mallen gegoten en wanneer de karamel is veranderd in suiker wordt deze afgekoeld, uitgehard en gedroogd. Tot slot wordt de suiker fijngemalen in een molen. Dit proces is dus heel natuurlijk en er komt geen raffinage aan te pas. Waardoor alle vitamines en mineralen behouden blijven. 

Omdat kokosbloesemsuiker op een natuurlijke manier wordt gewonnen kan de kleur, zoetheid en aroma verschillen. Dit komt onder andere door de leeftijd van de bomen, het jaar van de oogst en met hoeveel graden de suiker is gedroogd.

Vorige
Vorige

Bijen en honing wistjedatjes

Volgende
Volgende

Genieten van chocolade? Ja! Bom aan suikers? Nee!