GUATEMALA ATITLAN PASAJQUIM KAPE

De naam van de boerderij ‘Pasajquim’ komt van het mooie Pasajquim dorp in San Juan La Laguna, Solola en betekent ‘bewoonde plaats’. Het ligt aan de rand van de Yatza rivier, sierra Parraxquim en vlakbij het Atitlan meer.

Atitlán-koffie wordt voornamelijk geoogst aan de kant van de Stille Oceaan in een gebied met drie vulkanische bergen met een hoge neerslag. Er is geen maand waarin Atitlán minder dan 50 mm regen heeft. De meeste producenten in deze regio gebruiken water uit het meer voor natte verwerking. In plaats van chemicaliën wordt vaak organisch materiaal als meststof gebruikt. De hoge ligging zorgt ervoor dat plagen en ziekten weinig voorkomen. De luchtvochtigheid in dit gebied is hoog en schommelt rond 70-80%. Drogen gebeurt volledig in de zon, en bijna 95% van de koffie wordt geteeld door kleine producenten. De meeste koffie die in deze regio's wordt geoogst is Bourbon, Caturra, en Catuai.

De koffie van Atitlan is aromatisch, heeft een knapperige en mooie zuurgraad en een volle body. Deze Specialty koffie krijgt een mooie SCA (specialty coffee association) score van 83.

Vorige
Vorige

Second Chance Project

Volgende
Volgende

Nieuwe locatie