éenpansgerecht met Albondigas

Ga eens aan de slag met onze albondigas. Je kan er alle kanten mee op: snel op tafel als tapa of voor een lekker éénpansgerecht.  
Wij serveren het graag met groentjes, kip en quinoa . Lekker, snel én voedzaam! Klaar in een half uur en zeer weinig afwas ;-)

RECEPT éénpansgerecht met Albondigas (Spaanse gehaktballetjes) en kip

Ingrediënten (voor 4 personen) 

  • Albondigas (1 pot)  

  • 1 courgette  

  • 2 paprika’s 

  • Optioneel: restjes groenten die nog in je koelkast liggen (ook lekker met aubergine, groene asperges, sluimerwten, ...) 

  • 2 kipfilets 

  • 1 ui 

  • 200 gr quinoa (of 2 kookbuiltjes) 

  • 1 el olijfolie  

  •  Peper, zout en paprikapoeder - optioneel: paar druppeltjes Spicy Inferno van Den Halsberg of MadMax > beide zeer pikante olies, dus echt maar een paar druppeltjes gebruiken ;-)  

Bereiding 

  1. Kook de quinoa (2 minuten minder lang dan aangegeven op de verpakking) en zet apart.
    Ondertussen: 

  2. Bak de kip in olijfolie in een (wok)pan en zet even apart.

    Groenten fruiten: 

  3. In dezelfde (wok)pan: fruit de ui glazig in olijfolie. (optioneel, enkele druppeltjes pikante olie toevoegen)

  4. Voeg de courgette en paprika toe en bak 3–4 minuten mee. 

  5. Strooi het paprikapoeder erover en roer goed door. 

  6. Voeg de pot Albondigas toe. 

  7. Voeg de kip en quinoa toe. 

  8. Laat enkele minuutjes pruttelen en roer door. 

    Afwerken: 

  9. Breng op smaak met extra peper en zout. 

  10. Garneer eventueel met verse peterselie. 

¡Buen provecho!

Volgende
Volgende

Courgetti Sugo Da Mamma